Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 14:38 |

Veleposlanica Švedske u nastupnom posjetu kod mostarskog gradonačelnika

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanicu Švedske u BiH Johannu Strömquist, koja je tom prigodom kazala da će Švedska nastaviti raditi s partnerima u Mostaru kako bi se podržao proces integracije BiH u EU.

Veleposlanica je istaknula kako je svima drago što su nakon 12 godina održani lokalni izbori u Mostaru te što je grad dobio novog radonačelnika i Gradsko vijeće.

Švedska veleposlanica obavijestila je je gradonačelnika Kordića o širokom spektru različitih projekata podrške Švedske u Mostaru u oblastima demokratizacije, vladavine prava, ljudskih prava, okoliša i klime, ekonomskog razvoja i ekonomske integracije u EU.

Također, istaknula je kako će Švedska nastaviti raditi s partnerima u Mostaru kako bi se podržao proces integracije BiH u Europsku uniju za dobrobit svih građana i građanki.

Gradonačelnik je zahvalio veleposlanici na potpori, informirao ju je o činjenici kako postoji veliki interes investitora za Mostar te istaknuo i to kako su gradski regulacijski planovi prevladani i da je potrebno izraditi i donijeti nove.

Kazao je kako je usvojen proračun grada u kojem ima novaca za brojne projekte, a za koje sada treba provesti nabavke i završiti projekte do kraja godine, što je prioritet. Također, provodi se proces digitalizacije i informatizacije Gradske uprave, što treba dovesti i do veće učinkovitosti i transparentnosti, stoji u priopćenju iz Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana