Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 13:05 |

Čerkez: Epidemiološka situacija u FBiH se stabilizuje, nastavak procesa imunizacije (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je Feni da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje, te je konstatirao da je u ovom trenutku incidenca ispod 50 na prostoru cjelokupne Federacije.

- Još uvijek imamo tri kantona gdje se incidenca kreće oko 100. Samim tim, možemo reći da je situacija zadovoljavajuća i u narednom periodu, ukoliko se nastavi taj trend, ići ćemo ka zacrtanom cilju smanjenja broja oboljelih i daljem popuštanju mjera – naveo je Čerkez.       

Također, dodao je on, važno je reći da se u ovom trenutku imunizacija, odnosno cijepljenje, nastavlja na cijelom području Federacije.

- Do proteklog ponedjeljka imali smo više od 55 tisuća vakcinisanih osoba. U narednom periodu očekujemo nove rezultate. Također, naglasio bih da u mjesecu maju u Federaciji BiH će stići i stiglo je više od 170 hiljada vakcina, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet - kazao je Čerkez.

Pogledajte https://fena.ba/video/5862

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1bdW_7WRUU58YpRBKZ_N7JIlOZFGVxURv?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo