Stranačke aktivnosti     | 11.05.2021. 09:11 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Narod i Pravda: Solidarišemo se sa svim Palestincima, okupacija mora biti okončana

 

Napadi na vjernike u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu kao i napadi i ubistva Palestinaca kojima svjedočimo posljednjih dana zaslužuju svaku osudu, smatraju u Narodu i Pravdi.

Napadi na vjernike koji su se nalazili unutar džamije i to u, za muslimane, posebnom mjesecu Ramazanu moraju biti osuđeni i zaustavljeni, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

„Pitanje osude ovakvog ponašanja vlasti spram Palestinaca je pitanje poštovanja ljudskog dostojanstva, a solidarnost sa Palestincima danas je ogledalo svakog od nas pojedinačno i cjelokupne ljudske civilizacije. Duboko nas boli patnja palestinskog naroda koji već decenijama žive u nametnutom aparthejdu od strane Izraela. Izražavamo našu solidarnost sa svim Palestincima koji decenijama čekaju na pravedno rješenje koje će i jednom i drugom narodu donijeti mir, a Svetoj zemlji bolje dane“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Eskalacija sukoba do koje je došlo tokom ponedjeljka još jedan su poziv cjelokupnom čovječanstvu i svim međunarodnim akterima da se dodatno angažiraju kako na smirivanju situacije tako i na iznalaženju dugoročnog rješenja.

„Nedopustivo je da jedan cijeli narod bude izložen torturama, nasilju i aparthejdu dok cijeli svijet mirno posmatra šta se dešava. Okončanje okupacije i pravedno rješenje danas su potrebniji nego ikad. Kako smo čuli toliko puta, ovo nije borba palestinskog naroda, ili Arapa ili muslimana, ovo je borba za savjest cijelog čovječanstva. Možda naše riječi neće doprijeti do onih koji imaju moć da okončaju sukob i donesu prijeko potrebni mir, ali želimo jasno zauzeti stranu i poručiti da se suosjećamo sa Palestincima, da dijelimo njihovu bol i da su u našim molitvama“, stoji na kraju saopćenja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana