Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 09:12 |

Koordinacija sindikata proračunskih korisnika traži isplatu zarađenih plaća

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zatražila je razumno obrazloženje kako je došlo do pada servera i gubitka baze s podacima 6.000 proračunskih korisnika.

"Već drugi mjesec zaredom korisnici proračuna HNŽ-a će najvjerojatnije primiti umjesto plaće akontaciju. To konkretno znači plaća od drugoga mjeseca, bez mirovinskih i zdravstvenih doprinosa kao i bez honorara. Oni koji su u drugom mjesecu bili bolesni od korone, a takvih nije mali broj, dobiva umanjenju plaću, iako bi za oporavak nakon korone trebali imati dodatke za oporavak", priopćeno je iz Koordinacije sindikata.

U priopćenju se navodi kako je 29. ožujka objavljeno da je pao server te da su podaci o 6000 proračunskih korisnika bespovratno izgubljeni te se dodaje kako je teško povjerovati u obrazloženje nadležnih da je pao server i da se ne može popraviti ni za dva mjeseca.

Sarajevska tvrtka "Ping", dodaje se, radi sva softverska rješenja, a jedna od primarnih djelatnosti joj je sigurnost podataka i backup, pa se iz Koordinacije pitaju kako je moguće da je ugledna tvrtka uspjela izgubiti podatke 6000 korisnika zbog pada servera.

"Hoće li gospoda iz tvrtke Ping platiti penale ili će odgovorni iz Ministarstva financija snositi odgovornost? Ovakvo što je nepojmljivo za vrijeme u kojem živimo. Oštećeni korisnici proračuna/budžeta, nas 6000, tražimo normalno obrazloženje za ovakvu situaciju i svoje zarađene plaće, honorare, doprinose u točnom iznosu, a ne akontaciju s kojom nismo sigurni hoće li nas vratiti sa zdravstvenoga pregleda", poručili su iz Koordinacije sindikata korisnika proračuna HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo