Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 14:51 |

Prostorni plan Grada Mostara doživjet će izmjene (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Gradsko vijeće Mostara na sjednici u utorak usvojilo je Odluku o izmjenama Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana Grada Mostara za razdoblje od 2008.-2018. godine.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić novinarima je kazao kako će težište u ovoj godini biti na izradi prostornog plana Grada Mostara za razdoblje 2021. – 2031. godine.

- Jučer smo imali kvalitetan sastanak sa svim relevantnim ekspertima u gradu i našim službama oko pristupanja izradi prostornog plana i to će nama biti težište u ovoj godini. Mogu kazati da sam jako zadovoljan jučerašnjim sastankom na kojem smo ja i gradonačelnik odredili vremenske termine u kojem roku možemo završiti izmjenu prostornog plana - kazao je Marić.

Gradsko vijeće Mostara na sjednici je usvojilo i Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana "Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala", dok je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima skinuta s dnevnog reda današnje sjednice.

- Procedura kod donošenja odluka je da mi pripremimo odluku i da ona kao takva prolazi različita povjerenstva, odbore i ostalo, te se raspravlja s vijećnicima. Nakon par dana raspravljanja i brušenja te odluke, moj je osobni stav da nam treba još par dana kako bi neke stvari doradili. Radi se o jednoj vrlo osjetljivoj odluci koja će imati direktnu reperkusiju na građane Mostara. Nadam se da će ta odluka na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća biti usvojena - kazao je novinarima gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Sa sjednice je skinuta i Informacija o stanju sigurnosti u Gradu Mostaru jer, kako je rečeno na sjednici, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a nije odredilo izvjestitelja koji bi vijećnicima predstavio stanje sigurnosti.

Predsjednik Gradskog vijeća bio je razočaran takvim raspletom situacije te je kazao kako će tražiti da se na sljedećoj sjednici odredi izvjestitelj kako bi vijećnici mogli raspravljati o stanju sigurnosti u Mostaru.

Po riječima gradonačelnik Kordić, riječ o nepoznavanju procedura predstavnika MUP-a te je dodao kako se nada da će se na sljedeći poziv netko iz županijskog MUP-a odazvati i obrazložiti sigurnosnu situaciju.

Na dnevnom redu sjednice, koja je još u tijeku, naći će se i zaključak o održavanju tematske sjednice na temu "Stanje u JP Deponij Uborak - Buđevac", a koja bi, prema gradonačelnikovim riječima, trebala biti organizirana za 40-ak dana.

Kordić je kazao kako svakodnevno razgovara s ljudima iz struke i traži najbolja rješenja za komunalna pitanja, od prikupljanja otpada do deponiranja.

- Za 40-ak dana ćemo organizirati tematsku sjednicu o deponiji i generalno komunalijama. Mislim da ćemo do tada iznaći rješenje kada je ova, za Mostar jako bitna, tema u pitanju - kazao je mostarski gradonačelnik.

Govoreći o eventualnom rješenju rekao je kako se o svemu razgovara, čak i o varijantama novih lokacija deponije, kao i o samom načinu zbrinjavanja otpada.

Gradski vijećnici u nastavku sjednice razmatrat će izvješća o radu kulturnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova, kao i Izvješće o radu Sportskog saveza Grada Mostara.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5865

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1yBX3THO6h1bT5fu5_qnnKglN5KUceJJm?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo