Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 16:51 |

Općina Stari Grad Sarajevo - Bajramski paketi za roditelje šehida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Predstavnici sarajevske Općine Stari Grad uručili su bajramske pakete za roditeljima šehida s područja te općine.

Posredstvom Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu i u koordinaciji s Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Stari Grad, pakete s prehrambenim namirnicama dobilo je 50 roditelja šehida i poginulih boraca s područja te općine.

Pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu Safija Šehović kazala je da su obišli roditelje šehida, koji imaju najniža primanja.

- Kraj je ramazana, bliži se Bajram. Općinski načelnik naložio je Službi da obiđe majke i očeve šehida, omogućimo im da Bajram dočekaju i provedu na najbolji mogući način - istakla je Šehović. Najavila je da je u planu i podjela hedija za još 50 šehidskih porodica, slabijeg imovinskog stanja.

Hasan Imamović sa Hladivoda izgubio je sina, tokom agresije na našu državu. Današnja posjeta ga je iznenadila i obradovala.

- Hvala što nas niste zaboravili, to je za mene veliko. Hvala načelniku Hadžibajriću koji ima osjećaja za nas, roditelje koji smo izgubili djecu - izjavio je Imamović.

Paket s namirnicama danas je dobila i majka šehida, Advija Šetić. Mnogo joj, kaže, znači današnja posjeta, zahvalna je što je ne zaboravljaju.

U evidenciji Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je 536 šehidskih porodica. Pomoć toj kategoriji dijeli se periodično, uz usklađivanje evidencije da bi svi bili jednako zastupljeni.

- Osim prehrambenih paketa i novčanih hedija za šehidske porodice, u srijedu će biti potpisani i ugovori o stipendiranju 222 korisnika. Radi se o  učenicima i studentima iz porodica boračke populacije. Za te stipendije izdvojeno je 200.000 KM - navode iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Prehrambeni paketi roditeljima šehida s područja Starog Grada uručeni su u povodu Ramazanskog bajrama, na osnovu odluke općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo