Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 11:46 |

Nastavak akcije na suzbijanju krijumčarenja i stavljanja u promet narkotika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Sarajeva realizirali pretrese i lišenja slobode osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim lišenjem slobode jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zaplijena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na auto-putu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužiteljstvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko-tržištu u BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH izražava zahvalnost svim domaćim i međunardnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo