Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 08:44 |

U Zetri danas nastavak vakcinacije građana Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - U dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra) danas se nastavlja proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo.

Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS je uputio pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

U prvom krugu vakcinacije Kantonu Sarajevo je bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina. U Zetri je vakcinisano dnevno između 1.500 i 1.700 osoba, pri čemu su građani bili izuzetno zadovoljni organizacijom.

Danas će biti potpisan i sporazum Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, JU Doma zdravlja KS i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za primjenu vakcina doniranih od Republike Turske, a temeljem kojeg će Kanton Sarajevo provoditi imunizaciju uposlenih u ovom ministarstvu te sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo