Sport     | 09.05.2021. 17:57 |

Počele pripreme košarkašica BiH za nastup na Evropskom prvenstvu (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Današnjim okupljanjem igračica i članova stručnog štaba na Ilidži, u popodnevnim satima, započele su pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan na današnjoj konferenciji za novinara je kazao da, već sutra, nakon ljekarskih pregleda, igračice odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana, a tokom priprema boravit će na još nekoliko različitih lokacija u BiH. Planirane su i najmanje četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama iz regiona.

Selektor Goran Lojo je rekao da će ekipa u toku današnjeg i sutrašnjrg dana biti kompletirana, izuzev dolaska Jonquel Jones za koju je očekivano da se priključi 6. juna.

- Nakon ovog uvodnog dijela na Vlašiću i Fojnici, nama slijede dvije prijateljske utakmice u Poreču s Hrvatskom 29. i 30. maja. Nakon toga su planirane dvije utakmice s Crnom Gorom u Podgorici. Trebali smo igrati i u Trstu s Italijom, ali oni su promijenili mjesto priprema i nije bilo moguće da ostvarimo neki povoljan aranžman da otputujemo u Rim. Probat ćemo osigurati još jednu utakmicu prije odlaska u Francusku - kazao je Lojo.

Marica Gajić je nedavno zadobila jednu povredu, ali Lojo je siguran da će biti spremna za EP.

- Oporavak Marice Gajić je u završnoj fazi i ona će sigurno biti spremna do Evropskog. Jones je također imala nekih problema, ali sada je potpuno spremna. Igrala je Final Four Eurolige i počinje joj play-off WNBA naredne sedmice. Nema nekih povreda kod ostalih djevojaka - naveo je Lojo.

Govoreći o atmosferi u timu, tim-menadžer ženske reprezentacija Razija Mujanović je istakla da je atmosfera jako dobra i da svi žele uspjeh.

- Imamo jako dobro atmosferu u ekipi i svi želimo neki uspjeh, rezultat i to nas stvarno nosi i ja očekujem da će djevojke dati svoj maksimum da se dobro pripreme. Mislim da smo isplanirali i fokusirali se na to kako ćemo taj dio dobro odraditi – kazala je Mujanović.

Kapitenka Zmajica Milica Deura rekla je kako od svojih saigračica očekuje da se maksimalno posvete pripremama, kako bi na prvenstvu Evrope mogle da predstave BiH u najboljem svjetlu.

- Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti kapiten BiH i napravili smo veliki uspjeh plasmanom na EP posliej 22 godine. To nam daje i zadatak da se tamo pokažemo u što boljem svjetlu i da predstavimo našu zemlju kako zaslužuje. Očekujem da se djevojke maksimalno posvete i da to svi shvatimo ozbiljno jer nas čeka veliko takmičenje. Održat ćemo tu pozitivnu atmosferu i nadam se dobrom rezultatu -  zaključila je konferenciju za medije Deura.

Pogledajte https://fena.ba/video/5855

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1uUKmnv1TNG5bGje-KNJwZ7OpwHDysk6C?usp=sharing

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom