Kultura     | 09.05.2021. 18:51 |

Sutra rezultati 7. Fotokonkursa 'Boje moga mjesta'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Centar kulture i mladih Općine Centar sutra će objaviti rezultate i podijeliti nagrade najuspješnijim učesnicima 7. Fotokonkursa.

Na konkurs  je stiglo više od 400 fotografija, tako da je žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević Strašni i Branimir Karanović, imao izuzetno težak zadatak u izboru najuspješnijih radova.

Mladi su, još jednom, poslali jednu zajedničku pozitivnu poruku u ovim vremenima zatvorenosti i pokazali da je fotografija danas bez sumnje jedan od najpopularnijih vidova umjetnosti. 

Fotografija je najpouzdaniji i najprecizniji medij za pohranjivanje vidnih podataka. Ništa na svijetu toliko precizno i vjerno ne prenosi sliku kao fotografija. 

Tema  konkursa za najuspješniju fotografiju bila je “Boje moga mjesta“. Na konkurs su se prijavili mladi iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Derventa, Banja Luka, Konjic, Široki Brijeg, Grude, Istočni Stari Grad, Brčko, Goražde, Neum, Jablanica, Sanski Most, Zenica, Tuzla, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Bužim), saopćeno je iz CKM.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta