Kultura     | 07.05.2021. 21:40 |

Duvanjski umjetnici amateri predstavili svoje radove

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 7. svibnja (FENA) - U organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad i Gradske galerije u petak je otvorena izložba djela 35 duvanjskih umjetnika amatera.

Izložbu s 93 umjetnička dijela predstavila je ravnateljica Kulturno-informativnog centra Danijela Papić dok je svečano otvaranje pripalo predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavgrad Iliji Papiću.

U svojim radovima umjetnici amateri s područja općine Tomislavgrad raznih dobnih skupina koristili su nekoliko različitih slikarskih tehnika s motivima pejzaža, mrtve prirode i sakralne umjetnosti.

Ovim radovima, kako su istaknuli autori, željeli su pokazati koliko vole ovaj kraj, kojega su s ljubavlju prikazali u slikarskoj umjetnosti.

Ravnateljica KIC-a Danijela Papić istaknula je da je ideja izložbe bila objediniti duvanjske umjetnike amatere koji su bez diplome akademskih slikara, ali s umjetničkim darom i vještinom.

Kritički osvrt na samu izložbu predstavio je akademski slikar Ivica Gabrić koji je kazao da ovaj kraj i ova priroda stvara umjetnike, uz prisjećanje riječi mnogih velikih majstora slikarstva i umjetnosti iz prošlosti, da je upravo priroda najveći i najbolji učitelj.

"Na kraju krajeva ovo Duvanjsko polje sa svom svojom raskošnom ljepotom, ljupko obgrljenom svojim planinama u svim svojim godišnjim dobima i mijenama, svojim pejzažima, zemljopisom i biologijom, a i svojim geografskim, geološkim i kulturološkim položajem, plodno je tlo za nadahnuće i talente koji niču u tom ozračju i okrilju punom vizualnih i duhovnih senzacija koji nadražuju mrežnicu oka i nerv osjećaja", kazao je Gabrić. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo