Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 18:15 |

Početkom juna otvaranje nove ambulante na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa saradnicima posjetio danas objekat gdje su u toku radovi na uređenju prostorija u koje će biti smještena nova ambulanta porodične medicine na Šipu.

Navedene prostorije se nalaze u novoj zgradi namijenjenoj za potrebe smještaja porodica iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.

- Pandemijski uslovi u kojima se nalazimo su nas natjerali da ubrzamo radove na novoj ambulanti porodične medicine. Očekujemo da u narednih mjesec dana radovi na obnovi prostora površine 200 metara kvadratnih budu i okončani. U ovom slučaju smo dobili podršku UNDP-a koji je puno brže i efikasnije provode procedure javnih nabavki. Namjera nam je da što prije otvorimo novu ambulantu koja mnogo znači našim sugrađanima, posebno ovako velikog naselja kakav je Šip - kazao je Mandić.

V.d. direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Amela Kečo je tom prilikom kazala da se time dugoročno rješava problem ambulanti porodične medicine za ovo područje, a početkom rada ambulante naši sugrađani će dobiti najbolju zdravstvenu uslugu.

Također, u narednih nekoliko dana biće okončani i radovi na uređenju nove ambulante u Pionirskoj dolini čije otvaranje se očekuje uskoro, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo