Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 15:27 |

Radno vrijeme gospodarskih subjekata u Distriktu produženo do 22 sat

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. svibnja (FENA) - Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku da se radno vrijeme gospodarskih subjekata u Distriktu produži do 22 sat, a i dalje je na snazi zabrana kretanje u vremenu od 23 sata do 5 sati ujutro.

U vrijeme zabrane kretanja dopušten je rad dežurnih ljekarni, benzinskih crpki koje u tu vrijeme mogu samo točiti gorivo te rad gospodarskih subjekata koji se bave proizvodnjom, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Od zabrane kretanja u vremenu od 23 do 5 sati izuzeti su zaposlenici koji obavljaju službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa, kao i zaposleni u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru također se mogu odvijati do 22 sat, dok je zabranjeno svako organizirano okupljanje s muzikom uživo, di-džejevima i slično.

Na području Distrikta obavezno je nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u grupi od dvije ili više osoba te održavanje fizičke distance od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.

Danas donesene mjere važit će sljedećih 15 dana.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta