Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 15:23 |

Kavazović razgovarao s ambasadorom Pingom povodom Ramazanskog bajrama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović razgovarao je danas s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Ji Pingom povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

U dugom i prijateljskom razgovoru dvojica sagovornika su se dotakla brojnih tema. Razmijenjene su informacije o praznicima u jednoj i drugoj kulturi, te ustanovljeno da tu postoji velik broj zajedničkih tačaka, prenosi MINA.

- Islamska kultura ima mnogo toga zajedničkog s našom konfučijanskom, to je osnova za dobre odnose među nama - kazao je ambasador Ping.

Reisu-l-ulema je ambasadoru Pingu izrazio zahvalnost na vakcinama koje je Kina donirala našoj zemlji.

Ambasador Ping je rekao da će njegova zemlja to nastaviti činiti i dalje i da će nastojati da vakcina protiv koronavirusa postane svjetsko javno dobro, dostupno svim ljudima svijeta.

Također je izrazio želju da u toku mjeseca ramazana u okviru svojih kompetencija finansira neki humanitarni projekat, što je Reisu-l-ulema prihvatio s radošću.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o drugim pitanjima, naročito o unapređenju odnosa i olakšavanju života običnim ljudima. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana