Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 14:21 |

Čović očekuje intenzivnije razgovore s međunarodnim predstavnicima

FENA Mladenka Krilic

ŠIROKI BRIJEG, 7. svibnja (FENA) - Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je intenzivnije razgovore do kraja mjeseca s predstavnicima međunarodnih institucija o različitim viđenjima pojedinih svjetskih administracija o tome što bi trebalo uraditi u BiH oko reformskih procesa. 

- Nažalost, mi nemamo jedinstveno stajalište kad je pitanju EU pa otud i dolazi do različitih tumačenja. Ali što se tiče i poruke iz Washingtona i ovaj put Njemačke to apsolutno razumijemo, i želimo transparentno raditi na provedbi svih vrijednosti koje su utkane u presude Europskoga suda, a govore kako zaštiti pojedinačna prava i najvišu razinu sloboda - komentirao je u petak Čović zabrinutost njemačke vlade i saveznih vlasti oko reformskih procesa koji, smatraju, trebaju biti temelj stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine.

S druge strane, dodao je Čović, ono o čemu se ne pregovara je pitanje legitimnosti i konstitutivnosti naroda, odnosno njihove zastupljenosti.

 - Jasno smo kazali da ćemo o BiH odlučivati mi, a netko za nas. Nadam se da ćemo s predstavnicima Europske unije i američke administracije te eksperata prava i ustava razgovarati kako bismo konačno dogovorili rješenja za izborni zakon u BiH - kazao je Čović novinarima u Širokom Brijegu.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo