Servisne informacije     | 07.05.2021. 09:21 |

Narednih dana u BiH sunčano vrijeme, kiša moguća u subotu u jutarnjim satima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 8. maja, u Bosni i Hercegovini očekuju se kiša i pljuskovi u ranim jutarnjim satima. Padavine većinom u Bosni, lokalno i u Hercegovini. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. 

Već u nedjelju, 9. maja, u našoj zemlji bit će sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C. 

U ponedjeljak, 10. maja, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije