Stranačke aktivnosti     | 06.05.2021. 18:01 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Otvoreno pismo Potpredsjedniku SDP-a i delegatu Domu naroda Denisu Bećireviću

Poštovani gospodine Bećirević, ovim putem želimo da izrazimo zadovoljstvo i podršku zbog pozivanja svih stranaka građanske orijentacije u tzv. „Pokret za odbranu nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalog integriteta Bosne i Hercegovine“.

Platforma za progres je, o čemu je javnost obaviještena, prije nekoliko mjeseci pokrenula razgovore sa istim ciljem. Na te razgovore smo pozvali sve političke stranke građanske orijentacije, uključujući i onu kojoj Vi pripadate, sa čime ste vjerujemo upoznati iako se SDP tek treba odazvati na taj poziv koji je prihvatilo deset drugih stranaka. Razgovori i pregovori su u toku, zbog čega nam je izrazito drago što vidimo da i u vašim redovima imamo istomišljenike koji su ipak spremni potisnuti individualne i grupne stranačke interese i koji su spremni stati u jedan front odbrane gore navedenih, krucijalnih faktora opstanka naše jedine Bosne i Hercegovine.

Platforma za progres će se svakako odazvati na poziv SDP - a da učestvuje u razgovorima o jedinstvenom nastupu u entitetu Republika Srpska na Općim izborima 2022. godine.

Niko više nema pravo stajati po strani dok postoje sile unutar, ali i izvan granica naše države koje žele nasrnuti na njeno međunarodno priznanje, suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet. Svi mi kao građanke i građani ove države dužni smo braniti nabrojano.

S tim u vezi, pozivamo Vas i SDP BiH da nam se pridružite u stvaranju zajedničkog fronta i, kako ste naveli, „bloka za odbranu nezavisne i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i bloka antidržavnih , antiustavnih, separatističkih elemenata."

U nama za poteze poput ovih, svakako imate podršku. Zaista, kao što ste i sami rekli, „uradimo to danas, da sutra ne bi bilo kasno!"

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!