Sport     | 06.05.2021. 11:51 |

Prijateljski dvomeč hokejaških reprezentacija BiH i Bugaske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu do 18 godina, tokom predstojećeg vikenda igra prijateljski dvomeč sa reprezentacijom Bugarske u Sofiji.

Ovo je prvi nastup mlade bh. reprezentacije nakon 2003. i 2004. godine kada je u ovoj kategoriji nastupila na kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. 

- Mlada reprezentacija BiH je temeljito građena posljednjih desetak godina i ove prijateljske susrete igra u okviru priprema za nastup na svjetskom prvenstvu sljedeće godine u martu. Sada mladu reprezentaciju BiH očekuje reprezentacija Bugarske koja se po rangu u svjetskoj hokejaskoj federaciji (IIHF) nalazi u jačoj jakosnoj grupi - navodi se u saopštenju Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine.

U Sofiju putuju i nastupaju sljedeći mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine: 

golmani: Karim Ahmetovski, Amor Sačić;
odbrana: Benjamin Sačić, Benjamin Vranešić, Vasilije Vučinić, Rijad Vulović, Emir Viđen, Muhamed Džinaliž, Adnan Smajlović;
napad: Tarik Mrkva, Adi Drnda, Tarik Krehić, Alen Filipović, Rijad Pleho, Eldar Mušović, Belmin Sinanbegović, Omar Puzić, Arman Dizdarević, Lut Memić, Nikko Gaković, Affan Bajramović.

Treneri reprezentacije su Gleb Ushmodin, Nermin Alić i Haris Mrkva.

Početkom juna ove godine mladi bh. hokejaši će nastupiti i na turniru “Balkan tournament” u Istanbulu, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta