Kultura     | 06.05.2021. 10:35 |

Dani BHAAAS-a od 24. do 27. lipnja u Mostaru, sudionici iz više od 20 zemalja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. svibnja (FENA) - Mostar će od 24. do 27. lipnja biti centralno mjesto susreta svjetskih renomiranih znanstvenika, umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na 12. danima BHAAAS-a u BiH.

 Tom prilikom održat će se 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice.

Predavat će oko 300 eminentnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 zemlja. Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili da se simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim znanstvenicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar, priopćili su organizatori.

 Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka je uputila i poseban poziv studentima, mladim istraživačima, da sudjeluju na ovom događaju.

Kako ističu, to će za studente biti jedinstvena prilika, da se upoznaju s najnovijim trendovima u znanosti i tehnologiji te upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. 

 Predsjednica BHAAAS-a dr. Mahira Tanović izjavila je kako je veoma sretna što će se ovaj veliki događaj održati u njezinom rodnom gradu. 

- Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. dana BHAAAS-a u BiH zbog pandemije koronavirusa, ali sada su se stekli uvjeti da možemo u smanjenom kapacitetu realizirati za nas ovu značajnu konferenciju - kazala je Tanović.

Dodala je kako BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj znanstveni skup koji spada u najveće stručne događaje u regiji.

- U 30 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih znanosti, sudionici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Također, u sklopu Dana će se održati i svečana promocija Monografije BHAAAS-a čemu se posebno radujem - naglasila je Tanović.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u BiH, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire, a Dani BHAAAS-a im pružaju priliku da svoje znanje i stručnost podjele s kolegama i studentima u matičnoj zemlji. 

 Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna i nepolitička bosanskohercegovačko-američka organizacija koja je osnovana 2007. u Charlotte-u u Sjevernoj Karolini (SAD). Organizacija okuplja visoko etablirane znanstvenike iz oblasti prirodnih, tehničkih i humanističkih znanosti, doktore s najuglednijih američkih klinika, te ugledne pisce i umjetnike. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo