Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 08:56 |

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH ispitat će državljanina Pakistana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Na području Teočaka otkrivena je veća skupina od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog porijekla u okviru aktivnosti Granične policije Bosne i Hercegovine i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH. 

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, dao je instrukcije policijskim djelatnicima, da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza, u dokumentiranju ovog kaznenog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, bit će predati dežurnom tužitelju koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u daljnju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo