Bosna i Hercegovina     | 05.05.2021. 16:26 |

Čović i Kačo o unapređenju saradnje BiH i Slovačke Republike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Martina Kačoa.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo sveukupnom, vrlo produktivnom saradnjom Bosne i Hercegovine i Slovačke Republike, te je iskazano zanimanje za poboljšanjem ekonomskih odnosa, koji bi pratili izuzetno zadovoljavajuće političke odnose.

Čović je predstavio trenutnu političku situaciju u BiH, naglasivši kako su nužni reformski procesi koji bi, uz ograničene izmjene Ustava i druge reforme, približili BiH Evropskoj uniji i NATO savezu i uklonili sve postojeće diskriminacije, za što su predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti nedvojbeno opredijeljeni.

Ambasador Kačo istaknuo je da će Republika Slovačka i dalje pružati podršku u nastavku evropskih i euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zvaničnici su na kraju susreta istaknuli kako će i dalje raditi na unaprjeđenju bilateralnih odnosa, kao i daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje, saopćeno je iz Čovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!