Sport     | 05.05.2021. 14:21 |

Danas polufinalni mečevi malonogometnog turnira 'Memorijal boraca Zlatišta'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Polufinala i finalni meč malonogometnog turnira „Memorijal boraca Zlatišta“, koji je povodom Dana Općine Centar započeo na Soukbunaru, na rasporedu su danas.

Prvu utakmicu s početkom u 16.30 sati igraju ekipe "ZaMM mC" i "Liten", dok je drugi susret između ekipa "Vector Integra" i "Al Hana Apoteke" planiran u 17.10 sati, saopćeno je iz Općine Centar.

Nakon toga će veterani "Odreda Soukbunar" odigrati revijalni susret. Susret za treće mjesto će biti odigran u 18.20 sati, a finalni duel planiran je 19.05 sati, nakon čega će biti proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca.

U dosadašnjem toku turnira na listi strijelaca vodi Kenan Šuković sa pet postignutih pogodaka, a prate ga Muanis Duvnjak, Emir Omerhodžić, Edin Habibija, Muhamed Mirvić, Vedad Salčin i Bakir Hota s po tri postignuta gola.

Drugi po redu malonogometni turnir "Memorijal boraca Zlatišta", koji se održava u znak sjećanja na 108 šehida i poginulih pripadnika Armije RBiH sa Soukbunara čija su imena uklesana na spomen obilježje Debelo brdo, okupio je 12 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe.

Turnir je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, nekadašnji pripadnik Odreda Soukbunar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'