Ekonomija     | 05.05.2021. 13:30 |

Njemačka podrška malim i srednjim preduzećima u procesu digitalizacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Vijeće ministara BiH usvojilo je Prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za potpisivanje Sporazuma o provođenju tehničke saradnje Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke "Inovacija i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH", za čiju je realizaciju Vlada Savezne Republike Njemačke izdvojila 2,5 miliona eura granta.

Cilj projekta, koji uključuje ekspertsku podršku, je poboljšanje uslova za inovacije i povećanje konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća putem digitalizacije.

Za realizaciju tog projekta nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta institucija BiH,  a ni institucije koje će biti korisnice projekta neće imati dodatne finansijske obaveze.

Projekt će biti implementiran putem njemačkog GIZ-a (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit), s kojim će Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa zaključiti taj sporazum.

- Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!