Svijet     | 05.05.2021. 09:55 |

Njemačka zabranila organizaciju Ansaar zbog finansiranja terorizma

FENA Internet

BERLIN, 5. maja (FENA) - Njemačka zabranjuje islamsku organizaciju Ansaar International, za koju kaže da je finansirala terorizam širom svijeta, saopćilo je u srijedu ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Ako se želite boriti protiv terorizma, morate isušiti njegove izvore finansiranja - rekao je ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer na Twitteru.

Ansaar i pridružena organizacija "šire selefijske poglede na svijet i finansiraju teror širom svijeta pod maskom humanitarne pomoći", rekao je ministar, javlja Reuters.

Prema njemačkom dnevnom listu Bild, policija je pretražila zgrade u 10 njemačkih država u sklopu operacije za zabranu organizacije.

Policija je 2019. pretresla urede koji pripadaju Ansaaru, kao i WorldWide Resistance-Help, zbog sumnje da finansiraju palestinsku militantnu grupu Hamas, koja je na crnoj listi terorizma Evropske unije.

Ansaar navodi na svojoj web stranici da pruža humanitarnu pomoć ljudima pogođenim ratom i krizama, na primjer, izgradnjom ili finansiranjem izgradnje bolnica, sirotišta i škola.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo