Bosna i Hercegovina     | 04.05.2021. 15:06 |

'Prosvjeta' i ove školske godine stipendira nadarane učenike i studente

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Uz ovogodišnje vaskršnje praznike, Srpsko prosvjetno-kulturno društvo "Prosvjeta" u Sarajevu danas je upriličilo potpisivanje ugovora i dodjelu stipendija nadarenim učenicima i studentima za školsku 2020/2021. godinu, saopćilo je to društvo.

Iako je proteklih godinu dana bilo izazovno i na razne načine teško za rad u kulturi i obrazovanju, što se odrazilo i na finansije ne samo ovog društva već i brojnih drugih asocijacija, "Prosvjeta" je i ove godine odlučila podržati napore, rad i talenat djevojaka i mladića te i na taj način im pokazati da učenje i trud mogu i moraju biti prepoznati.

- Ove godine, u skladu s finansijskim mogućnostima, dodijeljeno je devet stipendija korisnicima, od učenika osnovnih škola do apsolvenata master studija. Svi ovi talentovani, ali ponajprije marljivi učenici i studenti, današnjom su dodjelom stipendija postali dio široke "Prosvjetine" porodice i nastavljači dugog niza stipendista, koji seže još od samog početka 20. vijeka. "Prosvjeta" se nada i sigurna je da će i neke nove generacije upravo u njima pronalaziti inspiraciju - citat je iz saopćenja.

Organizatori žale što su ograničene finansijske mogućnosti spriječile da stipendije budu dodijeljene još mnogim drugim djevojkama i mladićima čije su prijave stigle na konkurs.

Naglašavaju da će to društvo nastaviti misiju čiji je jedan od najvažnijih ciljeva - podrška talentovanim i perspektivnim mladim ljudima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu