Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HRS-a

Saopćenje, FotoFENA/Arhiv

Priopćenje za javnost HRS-a

Potaknuti činjenicom da je odobren ulazak određenog dijela navijača na utakmice košarke, koje se naravno odigravaju u zatvorenim prostorima, smatramo da je došlo vrijeme za dopuštanje prisutnosti određenog dijela navijača na utakmicama nogometa.

Dopustiti da navijači budu prisutni u zatvorenom prostoru na utakmicama košarke, a u isto vrijeme držati zabranu dolaska navijača na utakmice nogometa je apsurdno.

Također, tko je gledao derbi NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski nije mogao ne primijetiti da ipak ima navijača, ali to su oni VIP navijači. Pa se stoga postavlja razumno pitanje zašto “običnim” navijačima nije dopušten ulazak na tribine, a VIP navijačima je dopušten?

Radi li se tu o epidemiološkim razlozima ne dopuštanja ulaska “običnim” navijačima ili o nekim drugim razlozima?

Zbog ovakvog očitog diskriminiranja ostalih navijača, možda zbog svog statusa ili nečega drugoga, tražimo da se omogući prisutnost navijača na utakmicama nogometa i na “običnom” dijelu tribina.

Ovakvim potezima vladajuće strukture stvaraju opasnu diskriminaciju koja može biti pogubna za društvo, a uzimajući u obzir da je mogućnost zaraze na otvorenom prostoru minimalna.

Od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH tražimo da omogući prisutnost određenog dijela publike i na nogometnim stadionima.

Vratimo navijače na tribine!!!

Dario Hrkać, predsjednik G.O. HRS-a Široki Brijeg

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.