Magazin     | 03.05.2021. 15:55 |

Oktoberfest otkazan i ove godine

FENA Agencije

BERLIN, 3. svibnja (FENA) - Najveće narodno slavlje na svijetu, Oktoberfest u Muenchenu, zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ni ove godine, priopćio je bavarski premijer Markus Soeder u ponedjeljak.

 "Oktoberfest niti ove godine neće biti moguć", rekao je bavarski premijer Markus Soeder nakon konzultacija s gradskom upravom grada Muenchena, javlja Hina. 

Soeder je i ostalim gradovima u Bavarskoj, koje organiziraju manifestacije po uzoru na Oktoberfest, preporučio da se i ove godine suzdrže od organiziranja slavlja.

Gradonačelnik Muenchena Dieter Reiter je rekao kako je odluka donesena već sad jer "ne bi imalo smisla" čekati dalje s obzirom na opsežne pripreme koje ova manifestacija iziskuje.

"Za mene osobno je ovo vrlo teška odluka", rekao je Reiter.

Odluka o ukidanju ovogodišnjeg Oktoberfesta je donesena zbog prevelike opasnosti od širenja zaraze u napučenim šatorima u kojima se održava Oktoberfest, usprkos očekivanjima da će do rujna najveći dio građana biti cijepljen.

Ovogodišnji Oktoberfest se trebao održati od 18. rujna do 3. listopada. Prijašnjih godina Oktoberfest je posjećivalo po šest milijuna posjetitelja.

Posljednji Oktoberfest, koji je održan 2019., gradu Muenchenu je ostvario prihode od 1,23 milijarde eura.

Prema ispitivanju javnog mnijenja što ga je objavio dnevnik Augsburger Allgemeine, 69 posto ispitanih Bavaraca zalagalo se za to da se ove godine Oktoberfest ne održi.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo