Svijet     | 01.05.2021. 20:04 |

Prosvjedi u Velikoj Britaniji zbog zakona kojim se povećavaju policijske ovlasti

FENA Agencije

LONDON, 1. svibnja (FENA) - Policija je uhitila devet osoba koje su u subotu sudjelovale u prosvjedima u Londonu tražeći da vlada preinači planirani zakon kojim će se povećati policijske ovlasti.

Više od 1.000 ljudi prodefiliralo je središtem Londonom i ispred vladinih zgrada skandirajući i plešući uz glazbu iz autobusa, javlja Reuters.

U policijskom priopćenju navodi se kako je uhićeno devet osoba.

Slični protesti održali su se i u drugim gradovima širom Engleske i Walesa, uključujući Bristol, gdje su se u ožujku dogodili višednevni sukobi prosvjednika i policije.

Prema novom zakonu, britanska vlada želi povećati policijske ovlasti kako bi blokirala nenasilne prosvjede koji imaju "značajan remetilački učinak" na javnost ili parlament.

Zakon bi se usmjerio na djelovanje skupina poput ekološke kampanje Extinction Rebellion, koja je posljednjih godina organizirala masovne prosvjede blokirajući mostove.

Mnogi prosvjednici u subotu izjavili su da ne vjeruju policiji da ih štiti te da će novi zakoni dati vlastima previše moći da zatvore politički neugodne prosvjede poput onih Black Lives Matter i Extinction Rebellion.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana