Stranačke aktivnosti     | 29.04.2021. 13:44 |

Priopćenje za javnost HRS-a

FENA Saopćenje

Mostar 29.04.2021.

Priopćenje za javnost: HRS donirao aparat za visokoprotočnu terapiju kisikom bolnici u Novoj Biloj

Budući da smo imali dosta poziva od strane naših ljudi iz Središnje Bosne koji su nam govorili o iznimno složenim uvjetima rada s kojim se suočava medicinsko osoblje bolnice Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Kapa do poda djelatnicima ove bolnice u upravljanju okolnostima ove korona krize!

U dijalogu sa vodstvom bolnice ponudili smo svoju pomoć i podršku i rodila se ideja o nabavci stroja za visokoprotočnu terapiju kisikom, koji je neka vrsta zadnje crte obrane pacijenata između obične terapije kisikom i stavljanja na respirator, kao zadnje opcije.

Organizirali smo u par dana internu akciju prikupljanja sredstava za nabavku istog i obavještavamo sve naše članove i simpatizere iz cijele BiH, koji su u istoj sudjelovali da su danas novci prebačeni na račun bolnice u Novoj Biloj da se isti nabavi. Narudžba je već odrađena prije nekoliko dana. Ono što moramo posebno podvući jeste činjenica da, kad su doznali za našu akciju, u njoj sudjelovali i pojedini građani Središnje Bosne koji nemaju veze s nama iz HRS-a!

Zahvaljujemo se osoblju bolnice Fra Mato Nikolić na svemu što svakodnevno rade kako bi posljedice ove epidemije bile što manje i lakše. Reći će oni, samo radimo svoj posao, ponavljamo i ovim putem: nije istina! U okolnostima krajnje nestručnog i traljavog upravljanja korona krizom od strane vladajućih struktura, zdravstveno osoblje su i liječnici, i epidemiolozi, i Vlada, i Parlament, i sve drugo.

Čast nam je bila odraditi ovu akciju!

HRS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana