Ekonomija     | 29.04.2021. 13:11 |

Za buduće učenike Srednje ugostiteljsko-turističke škole osigurane stipendije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Rukovodstvo i uposlenici Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar osmislili su projekt za upis u tu školu, putem kojega bi osigurali stipendije budućim srednjoškolcima tijekom školovanja preko svojih suradnika iz hotelijersko-ugostiteljskog sektora, a učenici bi, nakon završenog obrazovanja, dobili siguran posao u struci.

"Naši poslovni partneri iz sektora ugostiteljstva odlučili su stipendijama od ove školske godine dodatno motivirati učenike koji žele postati konobari i kuhari. U ugostiteljskim objektima naših poslovnih partnera učenici bi usvajali dodatno praktično obrazovanje", kazala je direktorica Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar Sabina Ćosić, priopćeno je iz te škole.

"Biti učenik ove škole je odlično. Usvajamo nova znanja i vještine, a praktičnu nastavu obavljamo u moderno opremljenoj školskoj kuhinji", kazao je jedan od učenika koji se obrazuju za zanimanje kuhar Danin Gološ, dok je učenik Armin Nezirović preporučio svim učenicima da upišu ovu školu te kazao kako "nije toliko ni teška, a doslovno te čeka posao u svojoj struci, u svom gradu".

Iz škole navode kako je upravo to cilj - da mladi ostanu u svom gradu i grade svoje karijere jer prethodnih godina svjedočimo odlasku mladih, među kojima su i brojni turistički radnici, između ostalog i u susjednu Hrvatsku, na obavljanje sezonskih poslova.

I za Turističku zajednicu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ovaj projekt je pravi put i dobar primjer kako se gradi turistički sektor, isključivo obrazovanim, stručnim kadrom, koji neće imati potrebu svoju plaću zarađivati van svoje države, stoji u priopćenju.

"Svima onima koji žele što prije doći do zaposlenja, naša škola nudi kvalitetno teorijsko i praktično obrazovanje za zanimanja konobar i kuhar. Koristim priliku da svim učenicima završnih razreda osnovnih škola poželim sretan i uspješan nastavak obrazovanja, i unaprijed se radujemo druženju s učenicima koji će svoje obrazovanje nastaviti u JU Srednjoj ekonomskoj i ugostiteljsko-turističkoj školi Mostar", poručila je direktorica Ćosić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana