Bosna i Hercegovina     | 29.04.2021. 10:56 |

Skupština Distrikta umanjila visinu obveznih rezervi FZO-a

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. travnja (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH, na sjednici održanoj u četvrtak, dala je suglasnost na Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnutku Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) kojom je umanjena visina obveznih rezervi Fonda s pet na dva i pol posto.

Na taj način oslobođena su sredstva rezervi Fonda u iznosu od 969.443 marke koja će, po odluci Skupštine, biti prebačena u korist Javne zdravstvene ustanove "Zdravstveni centar Brčko", priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić pozdravio je opredjeljenje skupštinskog Povjerenstva za zdravstvo da se u određenim rokovima prikupe informacije o mogućnostima subvencioniranja lijekova koje koriste oboljeli od covida-19, u čemu će pomoći Odluka Skupštine o umanjenju visine obveznih rezervi FZO-a.

Predsjednik Milić napomenuo je da je i sedmo redovito zasjedanje započelo informacijom o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji te da su se tijekom izlaganja mogle čuti ohrabrujuće riječi izvjestitelja iz zdravstvenog sektora.

Skupština je u drugom čitanju usvojila izmjene Zakona o mjesnim zajednicama, kojim će biti omogućeno da ove udruge građana dobiju sredstva iz proračuna za plaćanje osnovnih komunalnih troškova, dok i dalje sva financiranja projekata udruga moraju ići na javni poziv što je propisano novim Zakonom o proračunu.

U drugom čitanju usvojene su dopune Zakona o parničnom postupku i Zakona o radu Brčko distrikta BiH. Po žurnom postupku usvojen je Zakon o stavljanju izvan snage Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji, kao i izmjene Zakona o Pravosudnom povjerenstvu.

U prvom čitanju usvojene su izmjene i dopune Zakona o sigurnosti i zaštiti zdravlja radnika na radu, dok je, na prijedlog predlagača PDP-a, s dnevnog reda povučen Nacrt zakona o dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH.

Usvojeno je Izvješće o radu za prošlu godinu Ureda za reviziju te razmatrano niz izvješća o radu za 2020. godinu pravosudnih institucija Distrikta, osim Izvješća o radu Tužiteljstva koje je odloženo za iduću sjednicu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta