Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 19:21 |

Imenovani članovi radne grupe za izmjene Izbornog zakona iz Predstavničkog doma

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predloženim zaključkom predviđeno je da u Interresornu radnu grupu bude imenovan po jedan predstavnik svakog kluba poslanika u Predstavničkom domu, po jedan predstavnik svakog kluba naroda u Domu naroda, te tri predstavnika Vijeća ministara BiH.

Predloženim zaključkom predviđeno je da će u toku procesa Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, po potrebi, konsultirati stručnjake iz nevladinog sektora, Centralne izborne komisije BiH, akademske zajednice i druge.

Predstavnički dom je danas u Interresornu radnu grupu imenovao: Almu Čolo iz Kluba SDA, Dženana Đonlagića iz Kluba poslanika Demokratske fronte, Damira Arnauta iz Kluba poslanika Naša stranka-Nezavisni blok, Nenada Stevandića iz Kluba poslanika Srpski klub, Branislava Borenovića iz Kluba poslanika SDS-PDP-DNS, Borjanu Krišto iz Kluba poslanika HDZBiH-HNS, Sašu Magazinovića iz Kluba poslanika SDP BiH i Snježanu Novaković-Bursać iz Kluba poslanika SNSD-a.

Tokom rasprave o ovom zaključku poslanik Jasmin Emrić (A-SDA) je kazao da je predloženi zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH diskriminirajući prema poslanicima koji nisu ni u jednom klubu i koji imaju status nezavisnih poslanika.

Zbog toga je predložio da u Interresornu radnu grupe budu imenovani i nezavisni poslanici koji nisu ni u jednom klubu, ali taj njegov prijedlog nije prihvaćen.

Dom naroda državnog parlamenta jučer je usvojio zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH, te za članove iz tog doma imenovao Sredoja Novića iz Kluba srpskog naroda, Barišu Čolaka iz Kluba hrvatskog naroda i Muniba Jusufovića iz Kluba bošnjačkog naroda.

 

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo