Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 13:00 |

Podžić-Pacuretu: Odnosi dvije zemlje dobri, puna podrška prijemu BiH u NATO i EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u Bosni i Hercegovini Antona Pacuretua. U pratnji ambasadora Pacuretua bio je i vojni ataše Rumunije brigadir Robertino-Cristian Ciobanu.

Ministar Podžić je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci koju Rumunija pruža kada je u pitanju put naše zemlje u Evropsku uniju i NATO savez. Ministar Podžić je istakao i kvalitetnu saradnju dvije zemlje koja je bez otvorenih pitanja te je istakao učešće Rumunskih vojnih snaga u misiji „ALTHEA“.  

Također, Ministar Podžić je novoimenovanog ambasadora Rumunije upoznao s težišnim aktivnostima MO i OSBiH.

Ambasador Pacuretu naglasio je da je zbog geografskoj položaja, regionalne saradnje i EU integracija odnos ove dvije zemlje izrazito blizak. Također, rekao je da će Rumunija i dalje biti veliki zagovornik prijema Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Tokom razgovora sagovornici su se složili da će se bilateralna saradnja i dalje nastaviti, a potpisivanje novog plana će se ozvaničiti u narednom periodu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta