Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 13:05 |

Podžić primio delegaciju turske kompanije 'Nurol Makina'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas predstavnike kompanije „Nurol Makina“ iz Republike Turske, koju su činili zamjenik generalnog sekretara Anil Karel i Hakan Arisut, direktor za razvoj biznisa.

Cilj posjete je bio da predstavnici namjenske industrije Turske steknu uvid i procjene stanje i potrebe OS BiH, u kontekstu potpisivanja Sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, a imajući u vidu Plan razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017.-2027. godina.

Planirano je da predstavnici ove kompanije, zajedno sa zamjenikom ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirkom Okolićem izvrše obilazak nekih lokacija OSBiH, kako bi stekli uvid u postojeću infrastrukturu i potrebe MO i OSBiH.

U utorak je delegacija iz Republike Turske u Domu OSBiH u Sarajevu održala i prezentaciju svojih proizvoda za predstavnike Oružanih snaga BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo