Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 11:47 |

Počela sjednica Predstavničkog doma, ministri odgovaraju na poslanička pitanja

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Postavljanjem poslaničkih pitanja na koja članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine odgovaraju odmah usmeno, počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda na kojem bi trebalo da se nađe više zakonskih prijedloga.

Predstavnički dom bi trebao razmatrati i interpelaciju nekoliko poslanika kojom se traži otvaranje rasprave o radu Vijeća ministara BiH u cjelini, s posebnim osvrtom na postupanje Vijeća ministara BiH po pitanju iznalaženja odgovora na krizu izazvanu Covid-19 panedmijom.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predloženim zaključkom predviđeno je da u Interresornu radnu grupu bude imenovan po jedan predstavnik svakog kluba poslanika u Predstavničkom domu, po jedan predstavnik svakog kluba naroda u Domu naroda, te tri predstavnika Vijeća ministara BiH.

Također je predviđeno da će u toku procesa Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, po potrebi, konsultirati stručnjake iz nevladinog sektora, Centralne izborne komisije BiH, akademske zajednice i druge.

Na dnevnom redu bi, između ostalog,  trebalo da se nađu i izvještaji o radu pojedinih državnih institucija, kao i izvještaji o radu parlamentarnih komisija.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana