FENA biznis     | 28.04.2021. 08:12 |

Program za samostalan život osoba sa Daunovim sindromom na Jahorini

FENA Saopćenje

Krenuo program za samostalan život osoba sa Daun sindromom na Jahorini

Program osamostaljivanja, radnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba sa Daunovim sindromom koji realizuje Daun sindrom centar, a čiji je cilj spremiti ih za samostalan život, počeo je u nedjelju na Jahorini. Riječ je o radnom osposobljavalju za konobare, kuvare, higijeničare, te sobarice. Konferenciji za medije povodom Programa za samostalan život prisustvovali su direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i direktor Daun sindrom centra Banja Luka, Zoran Jelić.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:” Kao što znate prije mjesec dana smo potpisali sporazum o saradnji sa Daun sindrom centrom Banja Luka. Izuzetno sam ponosan što doživljavaju Jahorinu kao svoj dom, svoju kuću i što su naši drugari srećni kada dođu kod nas. Smatram da osobe sa Daun sindromom treba da imaju jednake šanse u društvu i da ćemo ovim programom tome značajno doprinijeti. Takođe apelujem na sve hotele i ugostiteljske objekte na Jahorini da se uključe i daju ovim divnim ljudima priliku za sticanje poslovnog iskustva ali i finansijskih sredstava koji će doprinjeti njihovom iskustvu i osamostaljivanju.“

Ljevanić se zahvalio gospodinu Jeliću sa kojim ima sjajnu saradnju i planove za budućnost i dodao:“ Cilj nam je takođe da komunu posjećuju i studenti Defektološkog fakulteta i na taj način pronaći stručnjake koji bi brinuli o ovim divnim ljudima.„

„Danas smo ponovo ovdje na Jahorini po ko zna koji put. Jako bitna stvar se danas dešava ovdje a to je po prvi put osamostaljivanje osoba sa Daun Sindromom, njihovo osposobljavanje i u konačnici zapošljavanje. Drago mi je što se program dešava upravo na Jahorini jer je sve odavde i počelo – davne 2016. godine. Zahvaljujući ovim divnim ljudima iz Olimpijskog centra Jahorina čije je srce veće od planete, osobe sa Daun sindromom su se na ovoj planini prvi put iskazale kao samostalne osobe.“, rekao je direktor Daun centra Banja Luka, gospodin Zoran Jelić.

Nakon konferencije uslijedio je druženje i posluženje prisutnih, u organizaciji osoba sa Daun sidromom koji su sjajno snašli i u ulozi konobara i kuvara. Današnjim događajem sa Jahorine je poslata jaka poruka i apel svima da sa malo dobre volje možemo učiniti i pomoći mnogo.

Sanja Ćeremidžić

Olimpijski centar Jahorina

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom