Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:26 |

Gudeljević: Organiziranje prve ministarske konferencije visokog obrazovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je s ravnateljem Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete Bosne i Hercegovine Enesom Hašićem o brojnim otvorenim pitanjima kao što su: proces akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa, aktivnosti na realizaciji preporuka TAIEX ekspertne misije stručne procjene akreditacije visokoškolskih ustanova iz 2020. godine na kojima inzistira Europska komisija, te revidiranje dodataka diplomama.

U uvodnoj riječi ministrica Gudeljević je novom menadžmentu Agencije poželjela uspješan rad u narednom razdoblju i izrazila nadu da će dijalog između Agencije i Ministarstva biti mnogo otvoreniji kao i da će suradnja biti jača i kvalitetnija.

Ravnatelj Hašić je naglasio svoju opredijeljenost da sve zatečene probleme rješava dijalogom i uz kompromis. Najavio je i posjete susjednim državama kako bi proširio suradnju, a posebice segment koji se odnosi na priznavanje diploma.

Na kraju sastanka ministrica Gudeljević je predložila i organiziranje prve ministarske konferencije visokog obrazovanja sa Agencijom. Sastanak bi organiziralo Ministarstvo što bi ujedno označilo jedno sasvim novo poglavlje u suradnji Agencije i Ministarstva, ali ništa manje i bolji put u rješavanju nagomilanih problema u visokom obrazovanju i otvorilo vrata razvoju kvalitetnijeg visokog obrazovanja, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta