Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 15:19 |

Pozitivno mišljenje za nekoliko međunarodnih sporazuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje, te Domu preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma.

Radi se o Izmjeni Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj te Amandmanu 2 na Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za podršku državnom projektu stambenog zbrinjavanja između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi s Regionalnim stambenim programom.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i Domu preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju i Prvog amandmana na Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja i u vezi sa šestim potprojektom u okviru Projekta stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini kao i Sporazuma o zajmu (Projekat oporavka i podrške preduzećima/poslovnim subjektima) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (9183-BA)  - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom