Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 15:21 |

FUP - Sastanak komisije u vezi izrade novih uniformi policije 18. maja u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Komisija za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi i Tehničkih karakteristika jedinstvene policijske uniforme u Federaciji BiH zakazala je za 18. maj sastanak, u prostorijama baze Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na koji je pozvala da svoj doprinos daju Privredna komora FBiH, predstavnici Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju predmetne Komore, kao i sve druge zainteresovane strane.

Na osnovu zaključka koordinacije Direktora Federalne uprave policije i Policijskih komesara/direktora kantonalnih Ministarstava unutrašnjih poslova pokrenuta je inicijativa za izmjenu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi u Federaciji, a na osnovu koje će se izmijeniti izgled i kvalitet trenutne policijske uniforme i dijelova uniforme.

Na osnovu toga, kako je saopćeno, zadovoljili bi se svi standardi, tehničke i specifične pojedinosti, te klimatski i geografski uslovi neophodni za svakodnevne poslove, te unaprijedio adekvatan i efikasan rad policijskih struktura u Federaciji. 

Važnost pokretanja predmetne inicijative se ogleda u tome, da je trenutna Uredba o jedinstvenoj policijskoj uniformi u FBiH, donesena još 2010. godine, te da su potrebe koje godinama iskazuju policijski službenici u Federaciji, kako u kvalitetu uniforme koju nose, tako i u osnovnim odnosno dopunskim dijelovima uniforme, uveliko zahtijevalo hitno poduzimanje aktivnosti na izradi nove jedinstvene policijske uniforme za sve policijske agencije u Federaciji. 

Formirana je Komisija za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi i Tehničkih karakteristika jedinstvene policijske uniforme u FBiH, kao i drugih propisa koji definišu predmetnu oblast u čijem sastavu su pored predstavnika Federalne uprave policije i predstavnici kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, koji su u prethodnom periodu radili na pripremnim aktivnostima izrade propisa, navodi u saopćenju FUP.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo