Regija     | 26.04.2021. 14:19 |

Zoran Mamić i Milan Pernar moraju se javiti u zatvor 10. svibnja

FENA Agencije

ZAGREB, 26. travnja (FENA) - Sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda odlučila je u ponedjeljak da se bivši trener Dinama Zoran Mamić i bivši poreznik Milan Pernar moraju javiti u zagrebački zatvor 10. svibnja radi izdržavanja kazni.

Odvjetnici Zorana Mamića su ranije podnijeli molbu da kaznu zatvora izdržava u Bosni i Hercegovini jer ima i BiH državljanstvo, no sutkinja izvršenja je u svojem dopisu sudu izrazila negativno mišljenje o molbi, dok će odluka o datumu kada se bivši trener Dinama mora javiti u zatvor biti objavljena na oglasnoj ploči suda u ponedjeljak, doznaje Hina na sudu.

Ukoliko se Zoran Mamić ne pojavi u zatvoru do 10. svibnja, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog, pojasnio je za Hinu glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Zoran Mamić je ranije poslao poruku iz BiH navodeći da nije u bijegu već se koristi svojim zakonskim pravima koja mu omogućavaju sporazumi dviju državljana čiji je državljanin. Želju da kaznu služi u BiH ranije je iznio i Zdravko Mamić koji je u BiH pobjegao uoči izricanja presude na osječkom Županijskom sudu u lipnju 2018.    

Uz Mamića, datum izvršenja zatvorske kazne u ponedjeljak je dobio i bivši poreznik Milan Pernar koji je najavio žalbu na odluku suda. Pernar se na ovu odluku može žaliti i tražiti odgodu izvršenja kazne zbog osobnih, profesionalnih ili zdravstvenih razloga, dok je Zoran Mamić tu mogućnost izgubio jer se u ponedjeljak nije pojavio na sudu.

Vrhovni sud je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu iz prvog suđenja u Osijeku od 6,5 godina zatvora, Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora. Na sudu u Osijeku, čija su dvojica sudaca udaljeni s dužnosti zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, u međuvremenu je počelo i drugo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo