Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 15:05 |

Mandić i Karić razgovarali o projektima važnim za Grad Sarajevo i Općinu Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić ugostio je danas gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.  

Načelnik Mandić čestitao je izbor 39. po redu gradonačelnice Sarajeva odnosno druge žene koja je u historiji izabrana da bude na čelu grada.

- Čast nam je što smo ugostili gradonačelnicu Sarajeva, od koje možemo očekivati samo dobre stvari. Radujemo se budućoj saradnji gdje se zajedničkim učešćem gradskih općina i Grada Sarajeva može uraditi mnogo važnih projekata za naše sugrađane - kazao je načelnik Mandić.

Gradonačelnica Karić zahvalila je za čestitke i naglasila da je sigurna da će trenutna struktura centralne gradske Općine pomoći u realizaciji bitnih projekata.

- Kad sam došla na čelo Sarajeva uvijek bi me dočekalo pitanje nadležnosti. Za mene je bitnije pitanje volje odnosno da li želimo da se nešto dobro uradi. Ne sumnjam da ćemo zajedničkim naporima uspjeti realizovati korisne projekte za naše građane. U razgovorima sa stranim zvaničnicima naglasila sam da nam treba podrška u realizaciji projekata, a ne da čekamo da nam drugi nešto urade - istakla je Karić.

U saopćenju za javnost navodi se da je, tom prilikom, razgovarano o nekoliko projekata od interesa za Grad Sarajevo i Općinu Centar poput kvadranta B, uređenja spomen-obilježja i spomen-parka na Vracama te planu čista rijeka Miljacka.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta