Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 14:01 |

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov u ponedjeljak su u Mostaru potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ.

Na temelju Sporazuma, koji je potpisan u sklopu projekta Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini, Vlada HNŽ-a za provedbu projekta za četverogodišnje razdoblje osigurat će 400.000 maraka, a UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu terapijom za procijenjenih do 180 pacijenata Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, priopćila je Vlada HNŽ-a.

"Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznali su značaj Centra, te sukladno mogućnostima, kontinuirano podupiru njegovo djelovanje. U tom kontekstu, već duži niz godina zajedno s UNDP-om nabavljamo i potrebnu terapiju za liječenje ovisnosti", kazao je Herceg, dodavši kako je taj projekt samo dio ukupne uspješne zajedničke suradnje s UNDP-om u različitim oblastima, osobito u obnovi javnih objekata.

Današnji susret Herceg je iskoristio kako bi zahvalio UNDP-u, koji upravlja nabavkom zaštitne i laboratorijske opreme za borbu protiv pandemije covid-19, na isporuci jednog dijela opreme i HNŽ-u, te izrazio očekivanje kako će bolničke i zdravstvene ustanove u HNŽ-u, osobito SKB Mostar u kojoj je smještena covid bolnica, dobiti značajniji dio pomoći od novog kontingenta koji UNDP stavlja na raspolaganje FBiH u ukupnom iznosu od 12,5 milijuna maraka.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i ravnatelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar Siniša Skočibušić i voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu Božena Bohm Kaltak.

Skočibušić je zahvalio Hercegu i UNDP-u na brzoj i učinkovitoj reakciji vezanoj za nabavu potrebnih lijekova, što je, kako je kazao, potvrda njihovog razumijevanja potrebe ranjivih skupina našeg društva u koje, svakako, spadaju i ovisnici o drogama, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana