Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 11:40 |

Sud BiH - Određen pritvor osumnjičenom Josipu Bariću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Josipu Bariću, donio je rješenje 23. aprila 2021. godine, kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i osumnjičenom Josipu Bariću odredio pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 22. maja 2021. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen iz razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Josip Barić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH) u vezi s krivičnim djelima pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 1. KZ FBiH – saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo