Regija     | 24.04.2021. 12:10 |

U Sloveniji 831 zaraženi, cijepljena petina stanovništva

FENA Agencije

LJUBLJANA, 24. travnja (FEBA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sati od posljedica covida-19 umrlo šest ljudi, potvrđena je 831 nova zaraza koronavirusom, a barem prvom dozom cjepiva cijepljena je već petina stanovništva, objavila je u subotu slovenska vlada.

S 5.180 PCR testova otkriven je 831 slučaj, uz 16 posto pozitivnih testova, što je povoljnije od rezultata prethodnog dana kad je bilo 900 novih infekcija, uz 16,8 posto pozitivnih testova.

Stanje u bolnicama nije znatnije promijenjeno nekoliko zadnjih dana, u njima su 622 covid pacijenta, od čega 160 težih slučajeva na intenzivnim odjelima, a s novim preminulima broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećao se na 4.201.

Epidemiolozi ocjenjuju da je epidemiološka situacija još teška, osobito s obzirom na stanje u bolnicama, no da se pomalo smiruje jer su mjere i cijepljenje dale rezultate, prenosi Hina.

Najmanje jednom dozom cjepiva cijepljeno je 405.850 ljudi, a među njima je 174.000 onih koji su dobili obje i tako su zaštićeni od zaraze. Najveći broj cijepljen je cjepivima Pfizera i AstraZenece.

Sinoć su u Ljubljani održani novi mirni "biciklistički" prosvjedi protiv vladinih mjera i restrikcija na kojima je po ocjeni policije sudjelovalo oko 500 ljudi, tvrdeći da protestiraju protiv "represivne vlade" i njenih postupaka, objavili su slovenski mediji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana