Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 17:08 |

Zvizdić i Girgin razgovarali o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu s novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji. Tokom sastanka Zvizdić je rekao da BiH i Turska imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju koja je posebno uspješna i intenzivna u političkoj, društvenoj i kulturnoj oblasti. U tom kontekstu naglasio je da nema otvorenih pitanja, te izrazio nadu da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Novoimenovani ambasador Girgin je rekao da Turska vidi Bosnu i Hercegovinu kao prijateljsku zemlju i naglasio da želi još veći prosperitet i napredak naše zemlje. Dodao je da Turska snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i euroatlantske integracije naše zemlje.

Razgovarali su i o poboljšanju saradnje u sektorima poljoprivrede, energetike, transporta, industrije i turizma.

Zvizdić je zahvalio Turskoj na podršci i kontinuiranoj pomoći, a ambasadoru Girginu poželio uspjeh u radu i prijatan boravak u Bosni i Hercegovini.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'