Stranačke aktivnosti     | 22.04.2021. 11:54 |

Saopćenje za javnost SDPBiH Sarajevo

FENA Saopćenje

 

Sarajevski SDP najoštrije osuđuje prijetnje smrću vijećniku SDP-a u Općinskom vijeću Općine Ilidža Selveru Zećiroviću, upućene od strane Muhameda Kubata, kandidata za načelnika Općine Ilidža na proteklim izborima.

Ovo je samo jedan u nizu Kubatovih skandaloznih postupaka i govora mržnje, te žalosti činjenica da ovakve osobe pretenduju da predstavljaju građane. Navedene prijetnje smatramo ozbiljnim pokušajem ugrožavanja života i sigurnosti vijećnika Zećirovića.

Mi, u SDP-u, imamo nultu toleranciju spram ovakvog bahatog načina izražavanja i ponašanja, te smo apsolutno, svuda i uvijek, za to da se siledžije i nasilnici sklone sa ulica, a zaštite građani.

Ovim putem izražavamo posebnu zahvalnost MUP-u Kantona Sarajevo na pravovremenoj reakciji.

Očekujemo da će postupiti prema zakonskim regulativama i sankcionisati svakog pojedinca koji svojim izjavama i radnjama potiče i promoviše nasilje, mržnju i netoleranciju, a sve u cilju zaštite digniteta i dostojanstva i osiguranja prava svih građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo