Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 16:48 |

Zvizdić primio u odvojene posjete ambasadora Rumunije i Indonezije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) – Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u odvojene posjete ambasadora Rumunije u BiH Antona Pacuretua i ambasadora Republike Indonezije u BiH Roema Konoa.

Tokom razgovora Zvizdić je upoznao ambasadore s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i istaknuo posvećenost evropskim i NATO integracijama, ekonomskim reformama, vladavini prava i borbi protiv pandemije koronavirusa.

Tokom nastupne posjete ambasadora Rumunije, Zvizdić je pozdravio dobre bilateralne odnose dvije zemlje, te izrazio nadu da će se bilateralna saradnja dalje razvijati i unapređivati.

Saglasili su se i da postoji prostor za veću vanjskotrgovinsku razmjenu dvije države. Naglasili su i interes za unapređenje i intenziviranje saradnje parlamenata dvije prijateljske zemlje.

U razgovoru s ambasadorom Indonezije u BiH, Zvizdić je ocijenio da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri i da postoji prostor za njihovo unapređenje.

Ambasador Kono rekao je da je Indonezija veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Istaknuo je i mogućnost bolje saradnje u oblastima  trgovine, poljoprivrede, kulture i turizma i rekao da će Indonezija podržati sve aktivnosti koje će rezultirati razvojem Bosne i Hercegovine.

Zvizdić i ambasador Kono razgovarali su i o ukidanju viza za građane Indonezije, posebno uzimajući u obzir da za građane Bosne i Hercegovine za putovanje u ovu zemlju vize nisu potrebne, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo