Sport     | 21.04.2021. 13:54 |

Općina Posušje uz Blidinje BIKE Festival

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 21. travnja (FENA) - Park prirode Blidinje i Općina Posušje zajedno će po treći put zaredom ugostiti više stotina biciklista iz 10 zemalja u okviru međunarodnog biciklističkog događaja "Blidinje BIKE Festival 2021.", koji će se održati od 23. do 25. srpnja ove godine.

U sklopu događaja predviđene su razne prezentacije turističkih projekata i edukativne radionice, zajedno s rekreativnom biciklijadom "Stazom Ajduka" koja je zakazana za subotu, a glavni događaj "XCM Herzegovina" očekuje se u nedjelju kada organizatori očekuju ponovo više stotina biciklista iz sedam zemalja.

Načelnik Posušja Ante Begić kaže da se nije postavljalo pitanje da li će ta općina podržati ovaj događaj, a potvrdio je da će tako biti još dugi niz godina, kako zbog sportskog i turističkog potencijala, tako i zbog poruke koju on šalje, naveli su iz Općine Posušje.

"Uvijek sa zadovoljstvom ističem da smo ponosni zbog sudjelovanja u organizaciji ovako značajnog događaja. Prva dva izdanja su bila veličanstvena i to je nešto što je podiglo promociju Blidinja na jednu sasvim novu razinu, kroz promociju cikloturizma i aktivnog oblika turizma. Imali smo spektakularan događaj u našem Parku prirode Blidinje tijekom posljednje dvije godine i svi sudionici ovog događaj su poslali jednu prelijepu sliku Blidinja i najavili ponovni dolazak", kazao je posuški načelnik.

Dodao je kako se nadaju da će ove godine biti priređen zaista veliki spektakl.

"Bitno je naglasiti kako su organizatori i prošle godine unatoč ovoj pandemiji uspješno realizirali događaj, a ove godine se nadaju još većem spektaklu. Zahvaljujući našem lokalnom klubu BK 'Pony' Posušje biciklizam se udomaćio u našoj općini, a kruna svega je ovaj događaj koji promovira sport, cikloturizam i Park prirode Blidinje u najboljem svijetlu", kazao je Begić.

Predsjednik Udruge "HerzegovinaBike" i organizator ovog događaja Toni Zorić zahvalio je prvom čovjeku općine Posušje na potpori u organizaciji te naglasio kako je počastvovan što je općina prepoznala važnost događaja koji na najbolji način predstavlja Hercegovinu, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

"Preduzeli smo sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa tijekom prethodnog izdanja događaja, a isto radimo i u pripremi 3. po redu Blidinje BIKE Festivala. Zahvaljujući čelnim ljudima u općini Posušje, naš događaj dobiva dodatni vjetar u leđa i s ovakvom potporom zasigurno je da će iz godine u godinu rasti", ocijenio je Zorić.

Za ovogodišnje izdanje BIKE festivala, kako je naglasio, vlada veliko zanimanje.

"Pripreme za događaj su uveliko krenule, prijave smo otvorili prije par dana i mogu da kažem da je veliki interes za ovogodišnje izdanje i ako nas situacija sa pandemijom posluži, zasigurno ćemo imati najjače izdanje do sada", poručio je Zorić.

Organizatori su pozvali sve zainteresirane da posjete i budu podrška ovom jedinstvenom događaju u Hercegovini, da posjete prelijepe predijele Blidinja vozeći nekim od najljepših biciklističkih staza ili da jednostavno dođu i uživaju u promatranju profesionalaca kako odmjeravaju snage na izazovnim MTB stazama i degustiraju poznate specijalitete u nekim od blidinjskih restorana.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!