Bosna i Hercegovina     | 21.04.2021. 11:54 |

Tegeltija i rumunski ambasador Pakuretu o ekonomiji i evropskim integracijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.  aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u BiH Antona Pakuretua, a razgovarali su o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, evropskim integracijama, te o situaciji izazvanoj pandemijom covid-19.

Tegeltija je upoznao je novoimenovanog ambasadora sa mjerama koje Vijeće ministara preduzima u borbi protiv pandemije virusa korona.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, te da u narednom periodu u fokusu odnosa dvije zemlje treba biti intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Tegeltija je istakao opredijeljenost Vijeća ministara evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti,  te naglasio da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije, izrazivši zahvalnost Rumuniji za podršku evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara poželio je dobrodošlicu ambasadoru Pakuretuu u BiH, te mu poželio uspješan predstojeći mandat, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo