Sport     | 21.04.2021. 10:45 |

NBA: Hardenova obnova ozljede pokvarila slavlje Netsa

FENA Agencije

NEW ORLEANS, 21. travnja (FENA) - Brooklyn Netsi (39-19) su se trijumfom 134-129 na gostovanju u New Orleansu izjednačili po broju pobjeda s Philadelphijom (39-18), vodećom momčadi Istočne konferencije NBA lige, ali im je slavlje pokvarila vijest o obnovi ozljede Jamesa Hardena te je upitno kada će se moći vratiti na parket.  

Netsi su objavili da je Harden ponovno osjetio bol u butnom mišiću te da je na pretrazi magnetskom rezonancom ustanovljeno da je "nazadovao u procesu rehabilitacije". Nije precizirano o kakvoj je ozljedi riječ, ali je priopćeno da se ne zna kad će se Harden moći vratiti na parket. Harden je posljednji nastup imao prije dva tjedna i propustio je već sedam utakmica.

U pobjedi nad Pelicansima, do koje su došli i bez Kevina Duranta, Netse je predvodio Kyrie Irving s 32 koša i osam asistencija. Joe Harris je ubacio 24, a Landry Shamet 18 poena, dok je igrače s klupe predvodio Blake Griffin sa 16 koševa i osam skokova. Od devetorice igrača koji su igrali, čak sedmorica su imali dvoznamenkast učinak, a Bruce Brown je sa 11 koševa i 11 skokova ostvario 'double-double'.

Pelicanse je s 33 koša i sedam skokova predvodio Zion Williamson, a Brandon Ingram je ubacio 27 poena. New Orleans je doživio četvrti uzastopni poraz i s učinkom 25-33 se nalazi na 11. mjestu sa značajnim zaostatkom za desetim San Antonio Spursima (28-28). Prema ovosezonskim NBA pravilima momčadi koje će nakon osnovnog dijela od 72 utakmice nalaziti između sedmog do desetog mjesta u obje konferencije sudjelovat će u turniru za plasman u doigravanje.

U doigravanju će zasigurno igrati Los Angeles Clippersi (41-19), koji su slavili sa 113-112 na gostovanju u Portlandu i tako se po broju pobjeda izjednačili s drugoplasiranom momčadi Zapadne konferencije Phoenixom (41-16), ali Sunsi imaju tri poraza manje. 

Najzaslužniji za pobjedu Clippersa bio je Paul George koji je ubacio 33 koša te pogodio oba slobodna bacanja 4.8 sekudi prije kraja za konačnih 113-112. Kod Trail Blazersa je najefikasniji bio C. J. McCollum s 28 poena, ali je promašio šut za pobjedu sa zvukom sirene, pri čemu je također udjela imao Paul George koji ga je čuvao u toj zadnjoj akciji.

Hrvatski centar Ivica Zubac je u pobjedu Clippersa ugradio 10 koševa, šest skokova te po dvije asistencije i blokade.

Sedmom uzastopnom pobjedom košarkaški New Yorka stigli su do petog mjesta u Istočnoj konferenciji. Knicksi su u Madison Square Gardenu svladali Charlotte sa 109-97, a predvodio ih je R. J. Barrett s 24 koša. Veliki poticaj s klupe dali su Derrick Rose i Immanuel Quickley sa po 17 koševa svaki, dok su po 16 ubacili Reggie Bullock i Julius Randle koji je imao i 10 skokova. Kod Hornetsa, koji su izgubili po peti put u posljednjih šest utakmica, najbolji je bio P. J. Washington s 26 koševa, a Terry Rozier je ubacio 21 poen uz osam asistencija i sedam skokova.

New York (32-27) je u borbi za četvrto mjesto s Atlantom (32-26) koja je na svom parketu svladala Orlando sa 112-96. Trae Young je za pobjednike ubacio 25 koševa i podijelio sedam asistencija. Od 31 koša igrača s klupe Hawksa 22 je ubacio Lou Williams, a veliki doprinos pobjedi dao je i Clint Capela s 14 koševa, 19 skokova i dvije blokade. Kod Magica su najefikasniji bili Wendell Carter i Cole Anthony sa po 17 poena.

Deseti poraz u posljednjih 11 utakmica doživio je Sacramento. Kingsi su poraženi na svom parketu, a pobjedom 134-120 osladila se Minnesota. Anthony Edwards i D'Angelo Russell su ubacili po 28 koševa, a Karl-Anthony Towns je imao 26 poena, 18 skokova i pet asistencija za Timberwolvese. Strijelce Kingsa predvodili su Harrison Barnes i Maurice Harkless sa po 20 koševa, prenosi Hina. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti